Bekymringssamtaler med borgere
Alle nye medlemmer af det kriminalpræventive myndighedssamarbejde infohus kommune anbefales at deltage i følgende tre kurser i denne rækkefølge:
1. Grundkursus for nye medlemmer af infohussamarbejdet
2. Uddannelse i vurderingsværktøjet til anvendelse ved bekymring for ekstremisme
3. Bekymringssamtaler med borgere.
Læs mere om uddannelsen vedrørende bekymringssamtaler med borgere her:
Målgruppe
Fagprofessionelle, der direkte arbejder med eller har berøring med forebyggelse af ekstremisme, og som ønsker at få inspiration til at gennemføre svære og vigtige samtaler med unge og voksne i risiko for ekstremisme. Kurset er særligt relevant for infohus-medarbejdere, klubmedarbejdere, gadeplansmedarbejdere, SSP, lærere i udskolingen og ungdomsuddannelserne, sagsbehandlere såvel som andre fagfolk, som er tæt på borgerne.
Indhold
Dette er en uddannelse, der strækker sig over to dage. På uddannelsen præsenteres du for et inspirationsmateriale samt faglige tilgange, som har til formål at sikre en reflekteret forberedelse, gennemførelse og afrunding af vanskelige samtaler med borgere i risiko for ekstremisme. Vi vil fordybe os i udvalgte faglige tilgange og holde dem op imod de metodiske erfaringer, som deltagerne selv medbringer fra deres eget faglige felt.
Inspirationsmaterialet, som vi anvender, er udviklet i et samarbejde mellem Center for Dokumentation og Indsats mod Ekstremisme, Aarhus Kommune og Københavns Kommune.
Kurset er i høj grad praksisrettet, og der vil være god tid til refleksion og faglige drøftelser på baggrund af øvelser og scenarietræning, der kan relateres til din egen faglige praksis. Du får desuden mulighed for at sparre, dele viden og udveksle erfaring med de andre kursusdeltagere.
Som deltager opfordres man til at medbringe dilemmaer og cases fra sin egen praksis – naturligvis i anonymiseret form.
Hvad får du med hjem?
- Introduktion til den gode forberedelse af mødet med borgeren, herunder planlægning og kontaktskabelse.
- Træning i at afholde bekymringssamtalen med borgeren, herunder selve samtaleforløbet.
- Gode råd om afrunding og opsamling på bekymringssamtalen, herunder afslutning og fastholdelse af kontakt med borgeren.
Praktisk information
Tid og sted: Middelfart den
- 11. juni kl. 10.00-16.30
- 12. juni kl. 8.30-14.30
Uddannelsen strækker sig over to dage, og det er en forudsætning for at opnå den fulde kompetence, at man gennemfører begge dage.
Der opkræves ikke deltagergebyr. Der er mulighed for overnatning fra dag 1 til dag 2 uden beregning.
Der vil være fælles middag om aftenen efter første uddannelsesdag. Dette hører du mere om et par uger før selve kurset, herunder muligheden for tilmelding m.v.
Tilmeld dig her (Tilmeldingsfrist 9. maj 2025)