Gå til indhold
Forside » Nyheder » Tre korte film skal skærpe opmærksomheden på ekstremisme i skoler og uddannelser

Tre korte film skal skærpe opmærksomheden på ekstremisme i skoler og uddannelser

Center for Dokumentation og Indsats mod Ekstremisme (CDE) har sammen med Børne- og Undervisningsministeriet, Rigspolitiet og SSP Samrådet udviklet en serie på tre korte film under titlen ”Opmærksomhed på ekstremisme i skoler og uddannelser".

I skoler og uddannelser opstår der ind imellem udfordringer med radikalisering og ekstremisme. Det sker heldigvis sjældent, men når det sker, kan det være ganske alvorligt - som da 16-årig dreng i maj måned i år blev dømt for at fremme terror online, eller da en anden ung mand i 2018 planlagde væbnede angreb mod flere skoler. Andre gange kan det være underviserne, der oplever alvorlige konsekvenser, som da en lærer i 2020 blev truet, fordi hun ønskede at benytte ”Muhammed-tegninger” i undervisningen.

Det er udfordringer som disse, der danner baggrund for de tre film, som henvender sig til skolernes ledelse, lærere og øvrigt personale. Filmene giver indblik i bekymringstegn, forebyggende handlemuligheder og kriseberedskab ved udfordringer med baggrund i ekstremisme.

Filmene kan for eksempel anvendes ved, at skoleledelsen eller en SSP-lærer viser filmene og faciliterer en drøftelse med personalet om de emner, de rejser. En anden mulighed er, at forebyggelsesmedarbejdere fra kommuner og politi rækker ud til skoler og uddannelser i deres lokalområde med tilbud om at holde et oplæg for den enkelte skoles personalegruppe. Oplægget kan bestå i at vise filmene og facilitere en drøftelse af deres emner – og kan også kombineres med information om lokale forebyggelsestilbud.

Få mere information og se alle tre film på stopekstremisme.dk

Sidst opdateret 04/09 2023
Abonnér på nyt fra Center for Dokumentation og Indsats mod Ekstremisme

Du kan tilmelde og afmelde nyheder ved at skrive til