Gå til indhold
Forside » Publikationer » KORT FORTALT: Konferencerapporten 'Contextualising Salafism and Salafi Jihadism'

KORT FORTALT: Konferencerapporten 'Contextualising Salafism and Salafi Jihadism'

Konferencerapporten bidrager med et teoretisk ståsted samt en fremhævning af potentielle udfordringer relateret til salafisme, hvis eventuelle eksistens og udbredelse den igangværende undersøgelse skal afdække i en dansk kontekst.

Centret har her udvalgt de hovedpointer fra konferencerapporten, som det vurderer indtil videre, er mest relevante for den praktiske forebyggelsesindsats. Det er således blandt rapportens hovedpointer, at det kun er ganske få salafister, som opfører sig på en måde, der truer sikkerheden eller på anden måde overtræder straffeloven. Men salafisme kan stadig være en politisk udfordring for frie, demokratiske samfund ligesom den kan udfordre integrationsarbejdet. Nogle salafister kan desuden opføre sig på måder, som fører til sociale udfordringer gennem negativ social kontrol og kompromittering af borgeres trivsel.

Gennem 2020 og 2021 gennemfører Udlændinge- og Integrationsministeriet en undersøgelse af eventuelle udfordringer relateret til salafisme og salafistisk jihadisme i Danmark. Som startskud var Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme tilbage i november 2019 sammen med Magnus Ranstorp fra den svenske Försvarshögskola vært for en international forskningskonference under titlen Contextualising Salafism and Salafi Jihadism. Ved konferencen bidrog danske og internationale forskere samt repræsentanter fra danske, tyske og hollandske myndigheder til etableringen af en fælles forståelse og et fælles sprog omkring salafisme, som skulle danne fundament for den nu igangværende undersøgelse. Konferencens bidrag blev efterfølgende samlet i en rapport og offentliggjort på centrets hjemmeside den 31. marts 2020.


Hent publikationen

Sidst opdateret 06/11 2020

Publikationsportlet

Udgivelsesår
2020
Forfatter
Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme
Copyright
Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme
Udgiver
Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme