Gå til indhold
Forside » Publikationer » KORT FORTALT: Fra usikkerhed til ekstremisme

KORT FORTALT: Fra usikkerhed til ekstremisme

Michael A. Hogg fra Claremont Graduate University har for Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme udarbejdet forskningsartiklen ”Fra usikkerhed til ekstremisme: Om hvordan usikkerhed på egen identitet tiltrækker folk til ekstremistiske grupper, forestillinger og identiteter”.

I artiklen diskuterer Hogg, hvordan ekstremisme hænger sammen med usikkerhed-identitetsteori. Omdrejningspunktet er, at mennesker navigerer i usikkerheder, som kan være forbigående eller vedvarende. Usikkerheden handler ofte om behovet for at vide, hvem vi er, og hvordan vi passer ind – om vores selvforståelse og identitet i samfundet eller i en specifik situation, om vores opfattelser, holdninger og adfærd. En af de mest effektive måder at reducere selvusikkerhed på er gennem tilhørsforhold og identifikation med en social gruppe, påpeger Hogg.

I artiklen beskriver Hogg nøgleelementerne i usikkerhed-identitetsteori med fokus på dens redegørelse for radikalisering ved at trække på socialpsykologi, dvs. hvordan folk opfatter, påvirker og behandler hinanden.

Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme har her udvalgt de hovedpointer, som centeret vurderer, er mest relevante for den praktiske forebyggelsesindsats.


Hent publikationen

Sidst opdateret 29/01 2021

Publikationsportlet

Udgivelsesår
2020
Forfatter
Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme
Copyright
Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme
Udgiver
Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme