Gå til indhold
Forside » Nyheder » Unge skal skabe dialog om identitet og fællesskab på tværs af forskelligheder

Unge skal skabe dialog om identitet og fællesskab på tværs af forskelligheder

Center for Dokumentation og Indsats mod Ekstremisme har valgt Center for Digital Pædagogik (CFDP) til at løfte opgaven med at etablere et team af ung-til-ung dialogskabere.

De unge dialogskabere skal udbrede dialog mellem unge med forskellige overbevisninger og livssyn. Gennem dialogmøder i skoler og uddannelser over hele landet skal de unge facilitere samtaler for andre unge om temaer som identitet, fællesskab, forskellighed og fordomme.

Stifter og direktør i Center for Digital Pædagogik Anni Marquard udtaler i forbindelse med bevillingen:

"Vi glæder os meget over muligheden for at sætte unge i førersædet for at skabe dialog om identitet, fællesskab og digitalt liv, med fokus på forebyggelse af intolerance. Sammen kan vi i de kommende år skabe et rum til refleksion og forståelse, der kan styrke vores samfund."

Om Puljen ung-til-ung dialog

Med den nationale handlingsplan mod antisemitisme fra januar 2022 besluttede regeringen at udbrede dialog mellem unge med forskellige trosretninger og livssyn for derved at ruste dem til at sige fra over for antisemitisme og alle andre former for intolerance.

I den forbindelse har CDE udbudt en ansøgningspulje målrettet civilsamfundsaktører til at etablere et team af ung-til-ung dialogskabere, der skal ud på skoler og uddannelser på tværs af hele landet. Der er afsat 0,5 mio. kr. årligt i perioden 2024-2025.

Hvis du vil vide mere om CDE’s øvrige tilbud og værktøjer, kan du læse mere her

Sidst opdateret 08/03 2024

Abonnér på nyheder

Tilmeld dig som abonnent og modtag nyheder fra stopekstremisme.dk.