Gå til indhold
Forside » Nyheder » Nyt værktøj skal sikre ensartede vurderinger af bekymringer for ekstremisme

Nyt værktøj skal sikre ensartede vurderinger af bekymringer for ekstremisme

Hvilke spørgsmål bør man stille, når man som tovholder i infohuset modtager en bekymring? Hvordan analyserer man alvorsgrad, og hvad der er på spil for den, man er bekymret for? Er der tale om ekstremisme, og hvilke udfordringer og ressourcer har personen, man er bekymret for? Og hvad kan man fokusere på i den videre forebyggelse?

Det er nogle af de vigtigste spørgsmål, som Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremismes nye vurderingsværktøj kan hjælpe med, og som 174 praktikere fra landets infohuse har gennemført superbrugeruddannelse i de sidste par måneder. 

Værktøjet består af fire redskaber og skal være med til at kvalificere og systematisere, hvordan infohusene håndterer bekymringer for ekstremisme, og det guider brugerne af det igennem tre overordnede trin:

  1. Modtagelse og beskrivelse af bekymring
  2. Analyse af personens situation
  3. Helhedsvurdering og anbefaling

Værktøjet er udviklet i tæt samarbejde med kommuner, politi, Infohuse, Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, Politiets Efterretningstjenestes Forebyggelsescenter, Rambøll og forskere. Værktøjet bygger på en kombination af de bedste praktiske erfaringer og forskningsbaserede viden.

Du kan læse mere om håndbogen og de fire redskaber, der udgør det samlede vurderingsværktøj, her.

Sidst opdateret 20/12 2018
Abonnér på nyt fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

Du kan tilmelde og afmelde nyheder ved at skrive til ekstremisme@siri.dk