Gå til indhold
Forside » Nyheder » Nyt projekt om lokale hackathons for unge, der ønsker at bidrage til at forebygge radikalisering og had online

Nyt projekt om lokale hackathons for unge, der ønsker at bidrage til at forebygge radikalisering og had online

Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme ønsker at udvikle og gennemføre en række lokale ”hackathons”. Her skal unge mødes i et intensivt 12-timers forløb og sammen udvikle kommunikative online-løsninger, der skal bidrage til at forebygge og modvirke ekstremisme, radikalisering, hadpropaganda og hadforbrydelser samt styrke gensidig respekt, inklusion og medborgerskab.

Under en særlig rammeaftale har centeret derfor udbudt opgaven med at udvikle og gennemføre ca. 20 halvdags lokale hackathons rundt om i landet. Gennem dialog og refleksion, understøttet af enkle strukturerede metoder for innovation og kreativ tænkning skal de unge udvikle simple online-løsninger som for eksempel kampagner, ”challenges”, ”hashtags”, blogs, videoer, animationer, quizzer, events og lignende, hvor der formidles budskaber, der understøtter det nævnte formål. Endvidere afholdes en national begivenhed ultimo 2018, hvor de unge får mulighed for at fremlægge deres kampagne eller anden kommunikative aktivitet, og hvor de tre bedste præmieres.

I forbindelse med projektet er der allerede nu, med en særlig pulje, skabt rammer for, at de klubber, foreninger, boligselskaber, skoler m.v., der melder sig som vært for de lokale hackathons får mulighed for at opnå støtte til de lokale arrangementer samt at arbejde videre med de unge deltagere og deres idéer.

Som nævnt udbydes opgaven indenfor en særlige rammeaftale; her kan udvalgte firmaer, professionshøjskoler m.v. byde ind. Alt afhængig af de enkelte leverandører foreligger i den forbindelse også muligheden for, at foreninger, faglige videnscentre m.v. kan indgå i samarbejde om løsning af opgaven.

Leverandørerne er blevet bedt om at indgive deres bud på løsning af opgaven senest 21. juni 2017 kl. 12.00.

Sidst opdateret 02/06 2017
Abonnér på nyt fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

Du kan tilmelde og afmelde nyheder ved at skrive til ekstremisme@siri.dk