Gå til indhold
Forside » Nyheder » Nyt læremiddel skal styrke unges digitale dannelse

Nyt læremiddel skal styrke unges digitale dannelse

Unge møder hver dag propaganda, fake news og konspirationsteorier, når de færdes på sociale og digitale medier. Derfor har Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme og University College Syd udviklet læremidlet Omtanke Online.

Med en kombination af opgaver, diskussioner og redskaber skal Omtanke Online ruste børn og unge til at forholde sig kritisk til de informationer, de møder på digitale og sociale medier.

”Skolen spiller en central og værdifuld rolle i dialogen med de unge, ” sagde Karin Ingemann, leder af Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme, da Omtanke Online blev lanceret onsdag eftermiddag.

”For her er plads til at udfordre, inddrage og udvikle de unges grænser og synspunkter i et trygt rum, hvor de både har hinanden, men også voksne at spille bold op ad. Og det er det, vi håber og tror, Omtanke Online kan hjælpe til med ude i klasseværelserne og fritidsklubberne.”

Læremidlet er udviklet i tæt samarbejde med medarbejdere fra grundskolens overbygning, gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser og fritidstilbud, som Omtanke Online henvender sig til.

Omtanke Online er tænkt ind i eksisterende fag som dansk, samfundsfag og historie, da det bygger på de samme redskaber, metodikker og analyseværktøjer, og materialet kan dermed føres direkte ind i undervisningen i blandt andre disse fag.

Hele læremidlet ligger online på www.omtankeonline.dk og består af temaer som for eksempel ”Sociale medier, sociale virkeligheder” og ”Kommunikation og kildekritik”.

Sidst opdateret 28/02 2019
Abonnér på nyt fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

Du kan tilmelde og afmelde nyheder ved at skrive til ekstremisme@siri.dk