Forside » Nyheder » Kender du udtrykket Eurabien?

Kender du udtrykket Eurabien?

Det bliver brugt af højreekstremister i deres grundfortælling om, at europæiske politikere er i ledtog med muslimer om at sikre muslimsk overherredømme i Europa og skabe et Eurabien – et ordspil, der kombinerer Europa og Arabien.

Fortællingen om muslimsk magtovertagelse af vestlige lande er blevet brugt som motiv for flere terrorangreb i de senere år. De to mest dødelige var på Utøya i 2011 og i Christchurch i 2019, hvor flere end 100 personer blev dræbt.

Vi har set nærmere på begrebet Eurabien og fortællingen om en muslimsk befolkningsudskiftning i Europa, som du kan læse her (link).

Du kan desuden blive klogere på konspirationsteorier og fake news, når vi afholder kursus i København og Jelling til januar. Det kan du læse mere om i vores kursuskatalog her (pdf) (nyt vindue).

Sidst opdateret 08/10 2019
Abonnér på nyt fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

Hvis du abonnerer på nyheder fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyheder giver du samtykke til, at Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme under Styrelsen for International Rekruttering og Integration indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent