Gå til indhold
Forside » Nyheder » God sommer fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

God sommer fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

Fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme vil vi gerne sige tak for en forårssæson 2022 med rigtig mange aktiviteter om forebyggelse af ekstremisme. 

Der har været rådgivningsforløb og webinarer om at udvikle forebyggende beredskaber i kommunerne, ligesom der er sket nyttig videndeling i de regionale infohus netværk og træning i brugen af værktøjet til vurdering af bekymringer om ekstremisme. Et netværk af civilsamfundsaktører har været i fuld gang med at udveksle viden og idéer om forebyggelse, og der har været en række møder og aktiviteter i korpset af kommunale mentorer og forældrecoaches. Der er også gennemført kurser om højreekstremisme og om relationsarbejde samt længerevarende undervisningsforløb om forebyggelse i boligområder og om børn og om unges online-liv på kanten. Endelig har vi fået skudt en opmærksomhedsindsats i undervisningssektoren i gang, og mange fagpersoner har fået værktøjer til at holde opmærksomhedsoplæg om bekymringstegn, sikkerhed og forebyggende handlemuligheder, delvis med brug af vores nye speed drawing film, Ekstremisme og forebyggelse, som du kan finde her.

Disse aktiviteter og flere til er gennemført med engagement og samarbejde mellem mange forskellige aktører, både nationalt og lokalt – og det vil vi gerne sige tak for!

Vi glæder os til at tage fat på arbejdet igen efter sommerferien. Blandt andet vil vi kort efter ferien vende tilbage med et kursuskatalog for andet halvår, hvor der vil være en række nye tilbud og muligheder, som forhåbentlig kan bidrage yderligere til at styrke det forebyggende arbejde.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer!

Sidst opdateret 04/07 2022
Abonnér på nyt fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

Du kan tilmelde og afmelde nyheder ved at skrive til ekstremisme@siri.dk