Gå til indhold
Forside » Nyheder » Forskning: Hvordan kan man hjælpe borgere ud af ekstreme miljøer?

Forskning: Hvordan kan man hjælpe borgere ud af ekstreme miljøer?

Sociale relationer kan både have betydning for den enkeltes vej ind i en ekstrem gruppe og for vejen ud af miljøet igen. Deltagelse i fællesskaber uden for den ekstreme gruppe og social støtte kan derfor være medvirkende årsager til, at en person forlader gruppen og det ekstreme miljø.

Det peger forskningsartiklen ”Veje ud af ekstremisme: understøttet exit, løsrivelse og reintegration” på. Den er udarbejdet af forsker og ph.d. Tina Wilchen Christensen for Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme.

Artiklen nævner, at det er oplagt at starte med at finde frem til de motivationer, der kan ligge bag den enkeltes vej ind i en ekstrem gruppe:

”En sådan information kan medvirke til at konkretisere omstændigheder, mål og ønske om forandringer, der motiverede hans/hendes deltagelse. Indsigt i veje ind må også antages at kunne fortælle noget om den enkeltes overordnede interessefelter, sociale behov, risikovillighed med videre. En sådan indsigt kan indeholde nøglen til de indsatser, der kan få betydning for den enkeltes vej ud,” hedder det i artiklen.

Læs hele forskningsartiklen ”Veje ud af ekstremisme: understøttet exit, løsrivelse og reintegration” her.

Sidst opdateret 24/09 2020
Abonnér på nyt fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

Du kan tilmelde og afmelde nyheder ved at skrive til ekstremisme@siri.dk