Forside » Nyheder » Forskning: Hvordan kan man hjælpe borgere ud af ekstreme miljøer?

Forskning: Hvordan kan man hjælpe borgere ud af ekstreme miljøer?

Sociale relationer kan både have betydning for den enkeltes vej ind i en ekstrem gruppe og for vejen ud af miljøet igen. Deltagelse i fællesskaber uden for den ekstreme gruppe og social støtte kan derfor være medvirkende årsager til, at en person forlader gruppen og det ekstreme miljø.

Det peger forskningsartiklen ”Veje ud af ekstremisme: understøttet exit, løsrivelse og reintegration” på. Den er udarbejdet af forsker og ph.d. Tina Wilchen Christensen for Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme.

Artiklen nævner, at det er oplagt at starte med at finde frem til de motivationer, der kan ligge bag den enkeltes vej ind i en ekstrem gruppe:

”En sådan information kan medvirke til at konkretisere omstændigheder, mål og ønske om forandringer, der motiverede hans/hendes deltagelse. Indsigt i veje ind må også antages at kunne fortælle noget om den enkeltes overordnede interessefelter, sociale behov, risikovillighed med videre. En sådan indsigt kan indeholde nøglen til de indsatser, der kan få betydning for den enkeltes vej ud,” hedder det i artiklen.

Læs hele forskningsartiklen ”Veje ud af ekstremisme: understøttet exit, løsrivelse og reintegration” her.

Sidst opdateret 11/01 2019
Abonnér på nyt fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

Hvis du abonnerer på nyheder fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyheder giver du samtykke til, at Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme under Styrelsen for International Rekruttering og Integration indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent