Forside » Nyheder » Forskning: Følelser og fællesskaber tiltrækker folk til ekstrem islamisme

Forskning: Følelser og fællesskaber tiltrækker folk til ekstrem islamisme

Ekstreme islamistiske gruppers fællesskaber er meget mere end kamp, træning og strategi – de består også af sang, poesi og drømmetydning. Det er en af pointerne i bogen Jihadi Culture, der er redigeret af den norske forsker Thomas Hegghammer.

Bogen udforsker, hvad ekstreme islamisters aktiviteter består af, når vold ikke er indblandet. Den bidrager derfor til vores forståelse af ekstrem islamisme og dens tiltrækningskraft, og viden om for eksempel drømmetydning kan bruges til at skabe en åben og nysgerrig dialog med en borger, der interesserer sig for det.

Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme har sammenfattet et mere uddybende resumé af bogen.

Læs forskningsresuméet af bogen Jihadi Culture (pdf) (nyt vindue).

Sidst opdateret 14/11 2018
Abonnér på nyt fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

Hvis du abonnerer på nyheder fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyheder giver du samtykke til, at Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme under Styrelsen for International Rekruttering og Integration indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent