Forside » Nyheder » Ekstremisme er et personligt valg, der bliver politisk

Ekstremisme er et personligt valg, der bliver politisk

Voldelig ekstremisme, der har tilknytning til Islamisk Stat, er ikke funderet på islam. Den knytter sig snarere til en global og voldelig ungdomskultur, hvor de unge er ekstremistiske, fordi de vælger at være det, og fordi vejen til ekstremisme er tillokkende for dem. Det er hovedkonklusionen i Olivier Roys bog, Jihad og døden, fra 2017.

Roy underkender ikke, at individers veje til ekstremisme er komplekse, men han argumenterer for, at det i sidste ende er et personligt valg, der bliver et politisk valg, og at de unge selv sætter ekstremismen  i en islamisk kontekst.

Analysen er baseret på en database, der består af 100 personer, som i perioden 1994-2016 har begået terrorisme i Frankrig og Belgien, eller som har forladt Frankrig for at tilslutte sig terrororganisationer i udlandet.

Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme har sammenfattet et mere uddybende resumé af bogen, Jihad og døden.

Læs forskningsresuméet af Olivier Roys bog, Jihad og døden, her (pdf) (nyt vindue).

Sidst opdateret 16/10 2018
Abonnér på nyt fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme

Hvis du abonnerer på nyheder fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme, får du tilsendt alle nyheder, når de publiceres på hjemmesiden.

Ved at tilmelde dig som abonnent på nyheder giver du samtykke til, at Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme under Styrelsen for International Rekruttering og Integration indsamler og behandler de oplysninger om dig, som er nødvendige for at kunne udsende nyheder til dig. Du accepterer samtidig, at behandlingen sker som beskrevet her på siden:

Læs om ministeriets behandling af personoplysninger i forbindelse med abonnementer

Du kan til enhver tid trække dette samtykke tilbage ved at afmelde dit abonnement i den nyhedsmail, du modtager fra os.

Tilmeld dig som abonnent