Gå til indhold
Forside » Tilbud og værktøjer » Opmærksomhedsindsats » Vejledning i afholdelse af opmærksomhedsoplæg i skoler og uddannelser

Vejledning i afholdelse af opmærksomhedsoplæg i skoler og uddannelser

Denne side henvender sig til forebyggelsesmedarbejdere, der planlægger at holde opmærksomhedsoplæg om bekymringstegn, forebyggende handlemuligheder og kriseberedskab

Du kan benytte materialet til at holde opmærksomhedsoplæg, som det er

For at lette opgaven med at holde et opmærksomhedsoplæg, har vi udarbejdet dette grundmateriale.

Materialet indeholder en række PowerPoint-slides og en speed drawing film. Det er udformet, så det på en fyldestgørende måde kan anvendes til at afholde oplæg for personalet på en skole eller uddannelse, herunder for eksempel også facilitere refleksions-drøftelser om, hvordan man i den pågældende skole eller uddannelse forstår og arbejder med emner som forebyggelse og sikkerhed. Med andre ord er materialet i udgangspunktet tænkt som ”plug and play”, og du vil i meget vidt omfang kunne anvende det, som det er.

Du kan også vælge at tilpasse materialet

Materialet er redigérbart for derved at give dig muligheden for at tilpasse og redigere i det, så det passer bedst muligt til den lokale kontekst, det skal indgå i. Du kan således vælge at udelade, ændre eller tilføje slides, for eksempel for at tilpasse varigheden af dit oplæg eller for at informere mere målrettet om lokale henvendelsesmuligheder og forebyggelsestilbud.

Tre kerne-budskaber som du bør formidle under alle omstændigheder

Dog er der tre kerne-komponenter i opmærksomhedsindsatsen; det vil sige emner/budskaber som vi håber, du under alle omstændigheder vil medtage i dit oplæg. Det drejer sig om:

- viden om bekymringstegn og handlemuligheder i forhold til elevers involvering i ekstremisme.
- viden om politiets instruks ved væbnede angreb, (”flygt, gem dig, alarmér”)
- opfordring til at arbejde aktivt med Undervisningsministeriets vejledninger Sikkerhed og kriseberedskab og Forebyg og håndtér vold og trusler.

Sidst opdateret 19/09 2022