Gå til indhold

Konspirationsteorier og ekstremisme – viden og forebyggelse

26. februar 2025 i Odense

Bliv klogere på, hvornår man som forebygger bør blive bekymret, hvis en borger er meget optaget af konspirationsteorier, og hvad man kan gøre ved det. 

Målgruppe

Fagprofessionelle, der arbejder med forebyggelse – herunder fagpersoner fra kommuner, politi, uddannelsessektoren og kriminalforsorgen.

Indhold

Kurset tager udgangspunkt i en række aktuelle sager fra ind- og udland, hvor konspirationsteorier har spillet en rolle i radikaliseringsprocessen. Vi optegner tydelige linjer mellem konspirationsteorier og aktuelle ekstremismeformer, herunder antimyndigheds- og hybridekstremisme. Vi analyserer, hvad konspirationsteorier består af og hvilken funktion, de kan have for nogle borgere.

Vi diskuterer, hvornår konspirationsteorier udgør en bekymring i en forebyggelseskontekst og hvilke indikatorer, der oftest vil være tilstede. Vi ser på de roller, som onlinemiljøer kan spille i radikaliseringsprocessen, og hvordan konspirationsteorier har fået et nyt liv i mange online-fora. Dagen vil både indeholde korte oplæg og caseøvelser, hvor deltagernes praksisviden bringes i spil.

Hvad får du med hjem?

  • Den nyeste viden om aktuelle konspirationsteorier.
  • En styrket opmærksomhed på faresignaler i relation til konspirationsteorier og ekstremisme.
  • Praksisøvelse med cases om borgere med konspirationsteoretiske tankesæt, der har ekstremistiske elementer.
  • Indsigt i forebyggelsesindsatser på baggrund af oplæg og fælles diskussion.

Praktisk information

Tid og sted:

26. februar kl. 9-16 i Odense
Tilmeld dig her (Tilmeldingsfrist 12. februar 2025)


 

Sidst opdateret 09/12 2024